Schinduf

8,00 lei

Schinduful, denumit și fân grecesc, sfindoc sau regional molotru, aparține familiei Fabaceae și este înrudit cu molotrul albastru. Este o plantă erbacee din familia leguminoaselor. Semințele de schinduf se folosesc în bucătărie în țările asiatice încă din antichitate drept condiment: fie uscate, adăugate în amestecuri tradiționale.

În stoc

Livrare gratuită la comenzi de peste 200 lei

  • Livrare în 1-2 zile lucrătoare prin Curier
Plătește cu Cardul și ai reducere 10 lei !

Schinduful, denumit și fân grecesc, sfindoc sau regional molotru, aparține familiei Fabaceae și este înrudit cu molotrul albastru. Este o plantă erbacee din familia leguminoaselor. Schinduful este foarte bogat în minerale, vitamine și alte substanțe. Semințele de schinduf se folosesc în bucătărie în țările asiatice încă din antichitate drept condiment: fie uscate, adăugate în amestecuri tradiționale (curry), fie încolțite ca o verdeață picantă, în salate. Deasemenea se consumă și germenii, germenul de schinduf fiind considerat superaliment, acesta consumăndu-se crud drept condiment pentru salate, sosuri, pizza, paste sau supe.

Mod de utilizare a semințelor

Cerintețele schindufului față de temperatură sunt ceva mai mari, preferă locurile însorite și călduroase. Pentru germinație are nevoie de 8 grade Celsius. Față de umiditate cerințele sunt moderate (ceva mai mari și constante în perioada de răsărire). Față de sol nu are pretenții mari, dar este bine dacă i se asigură condiții bune: terenuri adânci (arătură la 25 cm), revene, curate de buruieni, care nu formează crustă, bogate în elemente nutritive și calciu. Semănatul se execută primăvara cât mai devreme. Adâncimea optimă este de 1-3 cm, distanța între rânduri de 37,5-50 cm (valoarea mai mică pe terenurile curate de buruieni) și 8-10 cm între plante.

Momentul optim de recoltare este atunci când păstăile au început să se usuce, iar semințele din ele s-au îngălbenit. Pe suprafețe mici plantele se taie cu secera sau se smulg, se usucă in pod și se bat mai apoi cu furca.

Proprietăți medicinale

Pentru obținerea de preparate medicinale se prelucrează semințele. Sub formă de cataplasme sau de bandaje, schinduful se utilizează în tratarea unor afecțiuni dermatologice, cum ar fi plăgile, rănile ulcerate, furunculozele. Este recomandat în anemie, lipsa poftei de mâncare, pierdere în greutate, rahitism, astenie, diabet. Preparatele pe bază de schinduf dau rezultate în tratarea impotenței, ajută la creșterea nivelului de testosteron și scăderea frigidității, fiind și un important afrodiziac. Schinduful revitalizează întregul organism, fiind un agent de resuscitare a celor mai importante funcții ale acestuia.

Observații: Semințele pe care le achiziționați sunt produse într-un sistem 100% natural, unde NU au fost utilizate substanțe chimice periculoase în tratamentele solului sau a plantelor.

Un plic conține: 60 semințe.

Originea semințelor: Comuna Secuieni, jud. Neamț.

Informații suplimentare

Greutate2 g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Schinduf”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *