Lactuca sativa, salata sau lăptuca, este o plantă legumicolă anuală sau bienală, din familia Asteraceelor. Este cultivată îndeosebi ca legumă pentru salate, folosită în stare crudă. Este foarte apreciată și consumată tot timpul anului, fiind crescută în sere, în special în cele hidroponice.
Acest soi de salată este unul timpuriu (48-50 zile de la plantat la recoltat), pretabil pentru cultivarea în spații protejate, în cultură succesivă (perioada toamnă-iarnă), cât și anticipat, primăvara, în câmp. Greutatea medie a căpățânii este de 220 grame. Culoarea este verde deschis la exterior și verde gălbui mediu, la interior. Frunzele sunt fine și au un gust plăcut. Prezintă toleranță bună la bolile și dăunătorii specifici. Capacitatea de producție este de 25 t/ha. Se recomandă înființarea culturii prin răsad.
Mod de utilizare a semințelor
Semințele se vor semăna în sol fertil, reavăn, bine drenat și bogat în substanțe nutritive. Lucrările solului sunt aratul de toamna la adâncimi de 20-25 cm și apoi mărunțirea pământului înainte de înființarea culturii. Cultura de salată se realizează prin semănare directă în câmp, în intervalul 1 – 10 martie, în toate zonele favorabile. Pentru culturile de toamnă-iarnă-primăvară, în spații protejate, se va semăna eșalonat, în vederea realizării de răsaduri, cu 4-5 săptămâni înainte de plantare. Timpul de răsărire este de 6-7 zile după semănat. Recoltarea se realizează pe măsură ce plantele formează căpățâni.
Observații: Semințele pe care le achiziționați sunt produse într-un sistem 100% natural, unde NU au fost utilizate substanțe chimice periculoase în tratamentele solului sau a plantelor.
Un plic conține: 2 grame.
Originea semințelor: Comuna Secuieni, jud. Neamț.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.