Fasolea (Phaseolus vulgaris) este o plantă leguminoasă agățătoare sau de tufă anuală care este originară din America și este întrebuințată în bucătărie. Fasolea se cultivă atât în zone cu climat mai răcoros cât și în cele cu un climat mai cald. Planta nu suportă solurile saline. De la fasole se pot consuma atât păstaia tânără cât și bobul uscat. Fasolea uscată este bogată în proteine și fibre de asemenea au și multe minerale.
Fasola pestriță de tufă este o varietate foarte productivă de fasole pitică, care produce timpuriu păstăi de culoare bej-roșiatic, cu boabe albe cu pete roșiatice. Acest soi deosebit este utilizat ca ingredient pentru supe sau salate și poate fi păstrat timp îndelungat prin congelare.
Mod de utilizare a semințelor
Semințele pot fi cultivate în sol fertil, bine drenat și bogat în substanțe nutritive. Lucrările solului sunt aratul de toamna la adâncimi de 20-25 cm și discuitul sau frezatul înainte de înființarea culturii. Este de preferat ca planta să fie expusă la soare, pentru ca randamentul de producție să fie maxim. Udarea se va face din abundență imediat după semănare, iar ulterior se va menține constant umiditatea moderată a solului. Se seamănă în rânduri cu o distanță de 40 cm între rânduri și 5 cm între boabe. Temperatura minimă de germinare a semințelor este de 15° C și rasărirea are loc în 12-14 zile.
Observații: Fasolea este de tufă iar pentru consum sunt utilizate păstăile cât și boabele. Semințele pe care le achiziționați sunt produse într-un sistem 100% natural, unde NU au fost utilizate substanțe chimice periculoase în tratamentele solului sau a plantelor.
Un plic conține: 25 grame.
Valabilitate: 2 ani
Originea semințelor: Comuna Secuieni, jud. Neamț.
Recenzii
Nu există recenzii până acum.