Anghinare

8,00 lei

Anghinarea (Cynara scolymus) este o specie de plante erbacee perenă, din familia compozitelor (ciulini), genul Cynara, care înflorește vara—toamna, originară din regiunea mediteraneeană, cultivându-se pentru solzii cărnoși ai inflorescenței și pentru receptaculii florali care sunt comestibili. Anghinarea se folosește în gastronomie, în terapii, dar poate fi întâlnită și ca plantă ornamentală. Bulbul florii se folosește cu un succes aparte în Spania și Italia în gastronomie.

În stoc

Livrare gratuită la comenzi de peste 200 lei

  • Livrare în 1-2 zile lucrătoare prin Curier
  • Livrare în 3-4 zile lucrătoare prin Poștă
Plătește cu Cardul și ai reducere 10 lei !

Anghinarea (Cynara scolymus) este o specie de plante erbacee perenă, din familia compozitelor (ciulini), genul Cynara, care înflorește vara—toamna, originară din regiunea mediteraneeană, cultivându-se pentru solzii cărnoși ai inflorescenței și pentru receptaculii florali care sunt comestibili. Anghinarea se folosește în gastronomie, în terapii, dar poate fi întâlnită și ca plantă ornamentală. Bulbul florii se folosește cu un succes aparte în Spania și Italia în gastronomie.

Se învecinează în grădină cu: Vinete, tomate, dovlecei zucchini.

Nu se învecinează în grădină cu: Cartofi.

Mod de utilizare a semințelor

Pământul se sapă din toamnă la o adâncime de 20-30 cm, iar în primăvară se mărunțește, se afânează și se nivelează. Cultivarea anghinării se face prin însămânțare, în răsadnițe semicalde, în februarie-martie, iar în aprilie-mai se plantează afară. Semințele germinează la 22-24 grade Celsius în aproximativ 7 zile și se vor semăna la 1,5 cm adâncime. Plăntuțele tinere se plantează în câmp pe rânduri, la o distanța de 100 cm între rânduri și 75 cm între plante pe rând. Anghinarea cere un sol bogat, luto-humos și poziție însorită. Iarna, plantele se vor proteja de ger prin musuroire sau mulcire cu paie, frunze, crengi. Cultura se poate menține pentru o perioadă de 4-5 ani, iar înmulțirea ulterioară se poate face și prin drajoni preluați de la plantele bătrâne.

Proprietăți medicinale

În medicina naturistă, la prepararea produselor naturale pe bază de anghinare, se utilizează rădăcinile și frunzele. Anghinarea conține cinarină, oxidaze, polifenoli, flavone, vitaminele A, B, C, mangan, fosfor, fier, lipide, zaharuri. Anghinarea este de asemenea și o importantă sursă de fibre, de inulină – substanță care stimulează sistemul imunitar, facilitează tranzitul intestinal, crește asimilarea magneziului și a calciului în organism.

Ceaiul de anghinare este recomandat pentru producerea și eliminarea bilei precum și pentru protejarea și regenerarea celulelor hepatice.
Contribuie la: producerea și eliminarea de bila, protejarea și regenerarea celulei hepatice, detoxifierea ficatului menținerea concentrației normale a colesterolului și grăsimilor în sânge și la nivelul ficatului, normalizarea tranzitului intestinal încetinit. Susținerea diurezei, menținerea concentrației normale a acidului uric din sânge, combaterea stărilor de oboseala și surmenaj.

Observații: Semințele pe care le achiziționați sunt produse într-un sistem organic, ecologic, unde plantele NU au fost tratate cu pesticide.

Un plic conține: 2 grame de semințe.

Originea semințelor: Comuna Secuieni, jud. Neamț.

Valabilitate: 2 ani.

Informații suplimentare

Greutate2 g

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Anghinare”

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *